Bedre opplevelse på hemsen

Her viser vi mulighetene og hva som skal til for å gjøre hemsen mer funksjonell.

Vi får ofte spørsmål om hems, mange lurer på hvilken hemsløsning vi kan levere til våre hytter. For noen er dette avgjørende for hyttevalget. Her viser vi noen av mulighetene. Hvis du vil ha en hems du vil bruke som ekstra soveplass eller et ekstra tumleplass for barna, er det mange muligheter.  Vi har satt opp noen eksempler som viser hva som avgjør hvordan din hems vil bli. Dette er enkel geometri hvor takvinkel og bredde er avgjørende for hemshøyden. Bildet nedenfor viser standard takvinkler for hyttene våre.

 

Større takvinkel er lik mer hemshøyde.

Øker du takvinkelen vil hemsen få større takhøyde. Standard takvinkel for Ranahytta er 22O, 27O, 30O, 35O og 40O.  Har du valgt ei lita hytta er det enkelt for oss å tegne om hytta, slik at du får større takvinkelen og dermed mer hems.

 

 

Større hyttebredde er lik mer hemshøyde.

 

Har du fremdeles ikke nok takhøyde på hemsen kan det være fornuftig å se på ei hytte som har bredere kropp. I beskrivelsen av hyttene finner du største breddemål og da vil du se hvilke hytter som vil gi mest hems. På hytter med god bredde får du oppmot 2 m takhøyde på det høyeste punktet, som figur nedenfor viser med snitt av panorana 1. Bildet øverst i artikkelen er fra Panorana 1.

 

 

Knevegger

Har du valgt ei hytte som ikke har den store bredden kan du øke takvinkelen og i tillegg øke takhøyden på hemsen med "knevegger".  Knevegg er ganske enkelt en forlengelse av veggen slik tegningen nedenfor viser. Dette er en metode som gir mye ekstra hems og som figuren viser, vil du også få litt ekstra vegg på hemsen. Dette gir bedre romfølelse og det er fristende f.eks å innrede en ekstra kosekrok på hemsen. Dette er også en løsning som er rimelig i forhold til hvor mye du får igjen. Her vil våre rådgivere gi deg råd om hvilke hytter som egner seg til de ulike løsningene.

T.v. snitt av Panorana 15 med 300 takvinkel og t.h. samme hytta med 350 takvinkel og knevegger. En økning på hemshøyden på vel 67 cm.


Nedsenket hems

Bildet ovenfor viser nedsenket hems slik som her i Panorana 17. God takhøyde mellom sengeplassene gjør hemsen mer funksjonell.  Legg merke til vinduet som går helt ned til det nedsenkede gulvet. En rekke av våre hyttemodeller egner seg for det vi kaller nedsenket hems. Dvs. vi senker hems-gulvet i det område du trenger som mest og dermed får du godt og vel 25 cm her høyde på hemsen.  Her har vi vist denne løsningen med Panorana 17. Denne løsningen gir også god estetikk og plassen under det nedsenkede området er her brukt til garderobe i soverommene i 1. etasje.  Vi endrer gjerne planløsningen på andre hyttemodeller for at hytta som du velger skal få nedsenket hems.

Vi har løsningen som passer for din hytte

Mulighetene er mange og variasjonen i utvalget vårt, gjør at du vil alltid finne ei hytte hos oss som gir deg den hemsen du ønsker. Er du usikker på hvilken hytte og løsning du skal velge er det bare å kontakte oss. Vi viser deg gjerne alternativene til hyttemodell og løsninger som gjør at du får en hems som blir slik du vil ha den.

Bildet nedenfor viser Panorana 9 som har en spennende løsning. Både god utsikt ut de store panorana vinduene i røstveggen samtidig som den åpne løsningen gir stor romfølelse både oppe og nede. Panorana 9 har ekstra høye knevegger.

 

 

 

 

  • Bestill katalog
  • Kontakt oss
  • Hurtigmeny A-Å

Her finner du din kontaktperson

Troms og Finnmark

Trygve Lakselvnes - hytteselger

Tlf: 91 33 86 38

tl(at)ranahytta.no

Storgata 132, Tromsø

 

Nordland og Hordaland

Rudi Edvardsen - hytteselger
Tlf: 90 75 22 07

re(at)ranahytta.no
Håndverksgt 7, 8607 Mo i Rana

Hege Olsen - hytteselger
Tlf: 47 46 23 77

ho(at)ranahytta.no
Håndverksgt 7, 8607 Mo i Rana

 

Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal

Tommy Andree Ulriksen - hytteselger

Tlf: 41 42 16 15

tau(at)ranahytta.no

Nonnegt 29, Trondheim

 

Oslo, Akershus, Buskerud, Telemark, Oppland, Hedmark, Øst- og Vestfold

 

Trond Wilberg - hytteselger

Tlf: 97 72 38 00

tw(at)ranahytta.no

Norsk Hyttesenter, Hellerud

 

Jarle Weiby - teknisk konsulent

Tlf: 47 65 58 75

jw(at)ranahytta.no

Norsk Hyttesenter, Hellerud

 

Sogn og Fjordane

Svein Borgen - hytteselger

Tlf: 41 41 91 11

sb(at)ranahytta.no

Geilo

 

Rogaland

Leif Magne Kleppa - hytteselger

Tlf: 98 28 30 03

lmk(at)enkel.no

Sandetorja, Hjelmeland

 

Byggehjelp

Remy Golten - teknisk tegner

Tlf: 95 40 68 75

rg(at)ranahytta.no

Håndverksgt 7, 8607 Mo i Rana

Robin Danielsen - teknisk tegner

Tlf: 41 63 43 04

rd(at)ranahytta.no

Håndverksgt 7, 8607 Mo i Rana

 

Byggesak

Kari Bonsaksen  - byggesaksbehandler

Tlf: 95 36 75 91

kt(at)ranahytta.no

Håndverksgt 7, 8607 Mo i Rana

 

Marked

Leif Karstensen - marked

Tlf: 46 85 45 91

lk(at)ranahytta.no

Håndverksgt 7, 8607 Mo i Rana

 
Ranahytta - Pboks 608/Håndverksgt. 7 - 8607 Mo i Rana - Tlf: 75 12 88 44