Loading...

HVA ER ET BYGGESETT?

Byggesettene består av veggelementer, tak med limtredragere og taksperrer, eller takstoler.

Alle våre byggesett er konstruert etter lovpålagt TEK 17 standard. Dette ivaretar kvaliteten på hytta og gir ei hytte med god energiutnyttelse. På plantegninger vises snitt med innvendig/utvendige mål og plan med alle nødvendige mål. På vår nettside og i katalog vises standardmodell som gir ei hytte som tilfredsstiller de fleste behov.

Ønsker du å gjøre endringer slik at hytta blir tilpasset dine behov, hjelper vi selvfølgelig til med det. Vårt elementsystem gir gode muligheter for tilpasninger, det være seg om hytten ønskes større, mindre, eller endret utseende (alle modeller kan leveres i både standard, fjell, og panorana stil).

Valget er ditt.

Tak
Taket består av ferdigkappede taksperrer, limtredragere og bæresøyler eller takstoler. På sperrene legges Tyvek undertak og lekter for å få god lufting. Over dette legges troplater, underlagspapp og takshingel. Hyttetaket kan gjøres klart for andre løsninger, f.eks stålpanner, torv- eller tretak. Alternative takvinkler kan leveres.

Gulv av bjelkelag  (tilvalg)
Om hytte skal bygges på annet fundament enn støpt plate på mark, leverer vi et bjelkelag. Dette består av prekuttede bjelker, dobbel vindsperre, isolasjon og sponplater (isolasjon og sponplater er en del av innredningspakken).

Yttervegg
Våre vegger produseres i ett utprøvd å solid system hvor normal bredde på elementer er 60 cm og 120 cm, elementene har dobbel vindsperre, er ferdig kledd utvendig, og med hvitmalte dør og vinduer montert i (gjelder ikke ytterdør).

I enkelte tilfeller hvor det er ønskelig med andre dør og vindusløsninger tilpasser vi  elementene for dette.

Etter montering lektes veggene i hytter over 70 m2 inn, isoleres og kles med innvendig panel. Hytter under 70 m2 har ikke energikrav og trenger ikke innlektning.

Innvendige vegger
De innvendige skilleveggene leveres som bindingsverk med panel i fallende lengder, med tilhørende isolasjon, listverk osv. Mange vegger er ikke bærende konstruksjon og kan dermed flyttes og gi rom for individuell tilpasning av planløsningen. Ubehandlet interiør er standard.

HEMS
Hemsbjelker, ubehandlet furugulv, trapper, stiger, samt rekkverk leveres prekuttet, mens øvrig hemsmateriell leveres i fallende lengder. Hemsens størrelse og takhøyde er avhengig av hyttas bredde og takvinkel. Prekuttet materiell er godt merket for å gjøre monteringen enklest mulig.

Vi utstyrer en del hytter med takstoler og de hyttene har knevegger og større takhøyde på hemsen. Din hytteselger kan gi nøyaktig informasjon om hytta du velger. Legg også merke til Panorana 17 som har nedsenket hems. Dette gir ekstra god høyde på hemsen der hvor sengeplassene er.

PIPE
Med hyttene leveres det stålpipe med heldekkende beslag og pipehatt med avdekning, denne leveres i sort lakkert utførelse.

Ønskes heller en tradisjonell murpipe kan dette selvfølgelig leveres, men da på forespørsel.

TAKVINKEL
Valg av takvinkel betyr mye for hemsen. Kjøper du et byggesett fra Ranahytta kan du velge takvinkel ut fra ditt behov. Ranahytta leveres med 22, 27, 30, 35 eller 40 graders takvinkel.

Dine data er trygge hos Ranahytta. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Jeg forstår