FUNKIS – FORM FØLGER FUNKSJON

Vi har i vår 45 år lange erfaring med hyttebygging i Norge lært den Norske hyttetradisjon å kjenne, og vi har sett hvordan endrer seg med behov, tid, og trend.
Derfor er det moro for oss som produsent å være med i denne «Dragkampen» mellom tradisjon og trend.
Funkis er en byggeskikk som er kommet for fullt i det norske hyttedesignet. Det er ikke så rart da den er basert på at funksjon skaper form, eller som det ble formulert av den amerikanske arkitekten Louis Sullivan, «form follows function» i 1896.
Gjennom forenkling og rendyrking av de behov man har, kan man skape et funksjonelt uttrykk som er stilrent uten forstyrrende dekorelementer og som er ærlig i sitt uttrykk.

Form følger funksjon blir tydelig i hyttemodellen Stange. KLIKK HER og les mer om hyttemodellen.

Reine er enn klar kandidat til kategorien Funkis . KLIKK HER og les mer om hyttemodellen.

FUNKIS DESIGN

En gang i tiden ble takutstikk ansett som en viktig funksjon på ett bygg, for å holde veggen tørr og verne om bygget, nå gjør moderne løsninger den samme jobben.
Vinduer skulle begrenses for å holde på varmen, utskjæringer, profiler og flotte farger ble brukt for å vise kjøpekraft.
Nå er det rette linjer som regjerer, og de trenger ikke engang å være i vinkel.
Fargene skal komme fra naturens egen skala, med slitt betong, sand, jord og stien.

Glass skal være fra gulv til tak, slik at man er i ett med naturen, også de dager den ikke viser seg fra sin mildeste side.
Lys skal inn og sikt skal ut.

Q-Brick 5

Geiranger

Grytfoten

Panorana 6

TRADISJON OG TREND

For å levere dette på en best mulig måte er 45 års erfaring gull verd. Vi har her valgt noen få av vår modeller, der funksjonen er utprøvd og god, og så har vi latt linjene skape formen.
Så hva du enn ønsker deg av Funkis, tradisjonell, minimalistisk eller overdådig, modernisme eller romantisk så klarer vi nok skape noe som passer sammens med deg.