Barna elsker hemsen!

Hemsen er plassen som mange bruker til gjester.

Vi får ofte spørsmål om hems og mange har fokus på hvilken hemsløsning vi kan levere til våre hytter. For noen er dette avgjørende for hyttevalget. Felles for de fleste er å få nok takhøyde.  Med god takhøyde  står friere til å innrede slik du vil.

Noen hytter har takstol med knevegger, mens noen har høy takvinkel. For noen vil det være et kompromiss hvis reguleringsplanene setter strenge krav til høyden på hytta.

Det er ingen tvil om at hems er koselig. Her er vinduet trukket helt ned til gulvet for å gi masse lys inn slik at du våkner opp frisk og opplagt.

Noen liker minimalisme, mens noen liker den romantiske stilen. Dette bildet viser hemsen på hyttemodellen Midgard. Veldig koselig! Det er ikke veldig høyt under taket, men som overnattingsplass for barna eller gjester er dette blitt en skikkelig koseplass.

Antallet senger og soverom betyr mye når du får overnattingsbesøk på hytta, eller når du skal leie ut hytta og ikke minst når du skal selge den. Skal du investere i hytte, er det smart å ha fokus på hemsen allerede i planleggingstadiet. Hems er en enkel måte å øke størrelsen på, uten at det går ut over resten av arealet i hytta. Ei hytte med en god hems er, i tillegg til mer plass, også mer verdifull.

Når du skal planlegge hemsen velger du enten trapp eller stige. Hyttemodellen legger litt føringer på om du har plass nok til trapp. Husk at må være en stor nok åpning der du entrer hemsen. I våre byggesett er det allerede tatt hensyn til i alle våre hyttemodeller.

Trappen bør du plassere der det er høyest under taket, slik at det er enkelt for folk i alle størrelser å komme seg inn. Det er to faktorer som spiller inn når du skal velge trappe­løsning: Plassen den skal oppta, og hvor enkel den skal være å gå i.

Det er for de fleste vanskelig å tenke seg hytte uten hems. Hyttemodellene til Ranahytta leverer hytter med forskjellige planløsninger på hemsen. Dette gjør vi for å møte dine behov og gi deg en hytte du blir fornøyd med. En god hems gir hytta ekstra fleksibilitet.

I tabellen ovenfor kan du se hvilken høyde du får på hemsen i de ulike hyttemodellene vi leverer. F.eks. en hytte med bredde på 7,6 m og 30 graders takvinkel vil få en hemshøyde  på 2,08 m. På plantegningene som du kan laste ned under hver hyttemodell kan du se bredde og  takvinkel og høyde på hemsen på snittegningen slik den blir. Ønsker du mer høyde på hemsen enn standardmodellen viser, kan du bruke tabellen og legge inn ny takvinkel. Da ser du hvilken høyde du får på hemsen.

Vi utstyrer en del hytter med takstoler og knevegger og større takhøyde på hemsen. Din hytteselger kan gi nøyaktig informasjon om hytta du velger. Legg også merke til Panorana 17 som har nedsenket hems. Dette gir ekstra god høyde på hemsen mellom sengeplassene.

Hvem vet vel hva som skjer om noen år? Kanskje er det enda flere barn eller barnebarn som trenger et sted å sove? Med stue på hemsen får man plutselig to sosiale soner, og vi tør nesten garantere at barna raskt finner sitt favorittsted her oppe i høyden. Tenk å få sitt eget fristed der de kan se film, spille spill og leke uten at de voksne forstyrrer leken – og uten at barna forstyrrer de voksne. Det må vel kalles vinn-vinn for begge parter.