window.dataLayer = window.dataLayer || [];   function gtag(){dataLayer.push(arguments);}   gtag('js', new Date());   gtag('config', 'UA-126705437-1');

Sprø valg – Unik hytte

Hva ville du sagt til andre som vurderer å male et rom svart?

– Det kommer an på lyskildene, og hva folk liker, men jeg anbefaler fargen «Ibenholt» da den er renere enn «dempet sort», forklarer hun.

Hennes melding er klar:
– Valget er ditt! Velg den fargen du er glad i og stå for den! Jeg ser at man ofte går tilbake til de fargene man alltid har likt. Det er smart å huske at det ikke alltid må se ut som på tegningene, sier Trine, som tror det er mange som ser på systemhus som et uforanderlig objekt.

Du e ikke rætt!

Trine og Stein bestilte hytta Grytfoten fra Ranahytta. Mange valg skulle tas, men ett ting var klart – alt skulle males sort!
– Mamma sa; «Du e ikke rætt!» da hun hørte at vi skulle male «alt» svart, men jeg fikk skryt når alt var ferdig, forteller Trine.

Trine og Stein bor i den unike Ranahytta si utenfor Trondheim. Den ligger fint i terrenget omringet av grønne trær. Inne er hytta lun. Gangen er malt i fargen «grå skifer», og de matte, svarte dørene kommer tydelig frem. Nydelige lamper lager et vakkert lysspill på de mørke veggene. Lenger inn er det store, åpne rom med god takhøyde og mange vinduer som slipper lyset inn. Her er alle vegger malt i matt «dempet sort», så fargene fra naturen får spille hovedrollen i de store vinduene.
– Jeg liker den skandinavisk stilen, men liker det mørkt. Jeg er glad i naturen, så da går det mye i heltre, ulike tresorter, marmor og betong i interiøret, forteller Trine.

– Dette er vårt fristed, så her slapper vi av, konstaterer Trine og Stein.

Ny hytte?

Det er ikke mye hun ville gjort annerledes om de skulle bygd hytta om igjen, men noen tanker har hun gjort seg.
– Hvis jeg skulle bygd hytta på nytt ville jeg kanskje ha gjort noe endringer med vinduene i front. Det er utenkelig å sitte med ryggen til utsikten, derfor havnet også TV-en der den står nå – litt foran vin-duene. Det er også utenkelig å ikke ha TV på hytta. Jeg må liksom ha tilgang til den. Så det jeg merker er at TV-en står i veien uansett hvor den står, smiler Trine. Paret er veldig fornøyd med resultatet og trives god på hytta, men nye idéer surrer i Trines hode.
– Nå spøker det. For vi vurderer å bygge en ny hytte fra Ranahytta! Lenge leve galskapen!

Les mer om hyttemodell Grytfoten HER.

Veggfarger

Fargen «Dempet sort» fra Jotun er en nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker å skape, mørke kontraster i interiøret.

Barnerommet er malt i fargen Blåis fra Jotun – en dempet og grålig blåtone som oppleves som diskret og behagelig på vegg. Den har en liten grønnaktig undertone, og står derfor spesielt godt inntil andre kjente grønnaktige blåtoner.

Tak og gulv

Diagonalt gulv, diagonale fliser og tak av 3 ulike paneler. Trine og Stein tok mange sprø valg underveis. Det førte til mer arbeid, men også en helt unik hytte.

De var begge enige om at det er en sjarm å ha gulv i heltre, selv om det vil komme hakk i gulvet i løpet av årene. I hakkene ligger historiene som de kan se tilbake til om mange år.

Både tregulvet og tretaket er fra Moelven

Trines yndlingssted

Trine sitter for det meste i lounge-stolen ved vinduet og strikker gensere. Stolen er fra Vitra og heter Eames Lounge Chair.

Dine data er trygge hos Ranahytta. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Jeg forstår